led ligt
Wat zijn LED’s? Voordelen van LED Besparing Kleurbeleving

LED is een afkorting voor Light Emitting Diode, Licht Emitterende Diode. Een LED bestaat uit twee halfgeleiders (diodes) die elk op hun eigen energieniveau elektronenbanen hebben. Bij de overgang naar een lagere aan verliest het elektron energie, dat wordt uitgestraald als licht. Vanaf de jaren 90 wordt deze techniek reeds toegepast in  bijv. de electronica- en automotivebranche. De technologische ontwikkelingen op het gebied van LED gaan in een razend tempo.

Tot voor kort was de gloeilamp, uitvinding in 1879 van Edison, de onbetwiste marktleider. Lampen van 100 Watt en hoger zullen vanaf september 2009  niet meer verkocht worden, waarna in 2011 de lampen van 60 Watt en in 2012 de lampen van 40 en 25 Watt zullen volgen. Deze zullen vervangen gaan worden door LED’s en spaarlampen. 
De spaarlamp, in de markt gezet als de alternatieve lichtbron om energieverbruik terug te dringen, heeft een zeer groot nadeel voor het milieu. Dit product zit vol giftige kwikdampen. Wanneer deze spaarlampen defect zijn moeten deze worden verwerkt als klein chemisch afval.

Daarentegen zijn LED's vriendelijk voor mens, milieu en portemonee.  Mede door strengere milieumaatregelen en verdere innovaties zal LED de toekomst gaan verlichten!  Vanzelfsprekend levert LX LEDLight alleen producten die voldoen aan de meest strenge eisen en regelgeving.

Een greep uit de vele toepassingsgebieden:
- Kantoren
- Magazijnen
- Showrooms
- Fabriekshallen
- Ziekenhuizen
- Sporthallen
- Parkeergarages
- Voedingsmiddelenindustrie
- Koelhuizen
- Glastuinbouw
- Intensieve veehouderijen
- Scholen
- Hotels
- Architectonisch
- Veiligheid